Doneer nu aan het eerste netwerk!

Gepubliceerd door Redactie NOO op

Goed nieuws! Deze week krijgt starten we met een onderdakplek in Rotterdam! Help je mee met doneren zodat José tijdelijk van een fijne onderdakplek gebruik kan maken?

José komt uit Congo Brazzaville en moest vluchten als mensenrechtenactiviste. Vanwege een Dublinclaim kan ze pas in oktober asiel aanvragen dus zochten we een tijdelijke plek voor haar, met resultaat! Een lieve vrouw met drie jonge kinderen in huis biedt haar extra slaapkamer aan. We willen José 50 euro leefgeld in de week geven om de opvangperiode mogelijk te maken. Zo kan ze zelf wat boodschappen doen en verzorgingsmiddelen betalen. Help jij mee een van de eerste onderdakplekken van NOO mogelijk te maken?

Waarom doneren?

Wie geen papieren heeft, kan niet legaal werken in Nederland. Iemand die onderdak krijgt is vaak afhankelijk van donaties van anderen. Organisaties kunnen vaak leefgeld uitkeren aan de mensen die opvang krijgen, niet voor de mensen die buiten de opvang vallen. Soms kunnen mensen die onderdak krijgen mee-eten met de opvanggever, maar ook al is dat het geval vinden we het belangrijk dat iemand de kans krijgt eigen keuzes te maken. Daarnaast komt de opvanggever zo niet voor hoge kosten te staan.

Het doel is om iedereen die opvang krijgt via NOO een bedrag van 50 euro in de week te geven. Door middel van een donatie maak je het mede mogelijk om iemand onderdak te kunnen geven. Een bedrag waarmee iemand ook openbaar vervoer kan gebruiken en eten en andere noodzakelijke behoeftes zelf kan kopen.

Streefbedrag 1.300 euro

In totaal geven we voor 26 weken opvang dus zamelen we een bedrag van 1.300 euro in. Je kunt eenmalig iets geven om het streefbedrag bij elkaar te krijgen. Of als je graag betrokken blijft bij dit netwerk, dan kun je ook een maandelijkse bijdrage doen tot oktober. Stuur dan even een mailtje, ook als je graag op de hoogte blijft.

Dank je wel vast!

Update: we hebben 460 euro ingezameld, nog 890 euro te gaan!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *