Over ons

Samenwerken om ongedocumenteerden te helpen!

In Nederland leven vluchtelingen noodgedwongen op straat. Zij kunnen om diverse redenen niet terecht in AZCs. Gelukkig zijn er veel mensen die dat niet acceptabel vinden.

In heel Nederland zijn er lokale initiatieven uit nood geboren. Mensen steken de handen uit de mouwen, zetten op wat er gedaan moet worden en leveren vaak wonderen af.

Maar we merken dat het werk met ongedocumenteerden moeilijk is en zwaar. De mogelijkheden zijn vaak beperkt en dichte muren zijn er overal. Vaak wordt ervaren dat ieder op z’n eigen eilandje aan het ploeteren is.

Daarom is het NOO opgezet.

Wat doet het Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak?

Het NOO

  • biedt lokale hulporganisaties de kans om hulpvragen waarvoor geen passend antwoord is, te delen met andere organisaties, netwerken en individuen
  • verbindt gelijkgezinde organisaties en personen met elkaar ter motivatie, kennisdeling en het bundelen van krachten
  • kan ook helpen bij het zoeken van meer gastadressen en het creëren van bewustzijn rondom deze problematiek.
  • wil met jaarlijkse evenementen en campagnes krachten bundelen om elkaar te ondersteunen, samen de nood zichtbaar te maken en protest aan te tekenen bij de degenen die politieke verantwoordelijkheid hiervoor dragen.

In ons Mission Statement kunt u lezen waar wij voor staan.

Ik ben coördinator van een netwerk / hulpverleningsorganisatie

In dit geval zijn er twee mogelijkheden:

Hoe werkt deze website voor aangesloten coördinatoren / organisaties?

Nadat je bent ingelogd wordt inzichtelijk gemaakt welke netwerken onderdak ter beschikking hebben. Je hebt de mogelijkheid contact op te nemen met betreffende coördinator van dat netwerk.

Ik wil gastadres worden

Als u overweegt om actief te worden in een netwerk van opvangadressen bij u in de buurt neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan op onze beurt in contact brengen met een netwerk in uw buurt. Zij geven u graag alle informatie over het opvangen van vluchtelingen bij u thuis.