Geef onderdak

Onderdak geven is een protest tegen inhumaan beleid. Iedereen die een slaapkamer over heeft kan deze vorm van hulp bieden. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om die stap te zetten. Logisch, je moet er immers voor open staan dat er iemand tijdelijk in je huis logeert en je keuken en badkamer deelt. Dat is een stap die je moet willen zetten.

Opvang bieden doe je nooit alleen. Binnen het solidariteitsnetwerk is een organisatie betrokken voor juridische hulp en is er een buddy die sociale begeleiding kan geven. Jij biedt het bed aan. En met de persoon die opvang krijgt, maak je vooraf samen afspraken. Bijvoorbeeld over de huisregels of samen eten. De opvang is altijd voor een bepaalde periode. Het kan een week zijn, het kan een half jaar zijn. Maar meestal spreken we af dat iemand voor ten minste drie maanden een plek aanbiedt. We werven adressen voor mensen die we kennen.

Binnenkort gaan we starten met werven. Ben je nu of in de toekomst bereid iemand tijdelijk op te vangen? Dan kun je ons al een mail sturen via info@noo.nl.