Sluit je aan bij NOO in Rotterdam

Gepubliceerd door Redactie NOO op

Kom naar de kick-off op 9 maart

Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Daarvoor lanceren we een kick-off op zaterdagmiddag 9 maart. Iedere betrokken burger die zich solidair wil tonen met de mede-Rotterdammer zonder papieren is uitgenodigd. Samen bundelen we de krachten voor een solidaire community.  Hoe mooi zou het zijn dat Rotterdam als eerste stad in Nederland zo’n solidairiteitsnetwerk kent?

Want het is meer nodig dan ooit: burgers die het opnemen voor de medemens die geen geldige verblijfspapieren heeft.

Dit netwerk zoekt solidaire burgers die tijdelijk onderdak bieden, iemand helpen als buddy, geld doneren of op een andere manier in actie komen. Voel jij je als solidaire Rotterdammer betrokken en zou je hulp willen geven in welke vorm dan ook? Of ben je al betrokken en wil je je aansluiten? Kom dan naar onze eerste netwerkbijeenkomst.

Waarom we dit doen

Veilig onderdak is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen zonder verblijfsvergunning. De overheid laat dit na en daarom komt Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak (NOO) in actie. Vanuit een veilige basis kunnen mensen hun leven weer opbouwen. Ze kunnen dan werken aan zelfredzaamheid met werk, legaal verblijf onderzoeken of gewoonweg tot rust komen om na te denken over hun toekomst. Een ding geldt voor iedereen: een volgende stap maken als je op straat leeft, is zwaar.

Geef tijdelijk onderdak, help iemand met je netwerk, zet je in als buddy, doneer leefgeld of kom in actie. Door deze solidaire acties te bundelen, kunnen we rondom ongedocumenteerde mensen een community bouwen en een volgende stap zetten. Ook als je nog niet weet of je kunt bijdragen, maar wel nieuwsgierig bent, nodig ik je uit op de eerste informatiebijeenkomst van NOO.

Wat we gaan doen

Tijdens deze middag leggen we uit hoe het netwerk werkt en hoe je kunt helpen. Samen gaan we het gesprek aan: hoe kun je iemand helpen en hoe kun je je netwerk inzetten voor iemand anders? We doen dit onder andere in samenwerking met dichter Ishmail Kamara die tien jaar zonder documenten in de stad woonde en zijn ervaring daarover deelt.

De Kick-off vindt plaats op zaterdag 9 maart bij ROS op de Rechthuislaan 52 op Katendrecht tussen 14.00 en 16.00 uur. ROS is het Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt. Op deze plek biedt ROS opvang en kan iedereen zonder papieren terecht voor Nederlandse les, hulpvragen en een wekelijkse lunch. Een van de vaste gasten van ROS zal Ethiopische koffie maken.

We hopen je te zien op 9 maart! Aanmelden is fijn, dat kan via een e-mail aan Joset van der Hoeven, coördinator van NOO. Kun je er niet bij zijn, maar heb je interesse om je als solidaire burger aan te melden? Stuur dan ook een mailtje en laat me weten in welke vorm van hulp je eventueel interesse hebt. Vragen en ideeën zijn ook altijd welkom! Het e-mailadres is info@noo.nl.

NOO is een initiatief van Stichting LOS. NOO werkt samen met ROS en de Pauluskerk voor het Rotterdamse netwerk.

Categorieën: Rotterdam

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *