Vader zoekt tijdelijk logeerplek in de buurt van zijn kinderen in Almere

3 jul, 2024 | Onderdak geven

NOO zoekt plekken waar ongedocumenteerde mensen die op straat dreigen te raken tijdelijk kunnen logeren. Op dit moment zijn we naarstig op zoek naar een tijdelijke logeerkamer (drie maanden) voor meneer R. in Almere. Help iemand van de straat. Je geeft zo iemand meteen de ruimte om te werken aan zijn volgende stap. Lees zijn verhaal en reageer of deel het met je netwerk als je mensen in Almere kent.

*Please click here to read the text in English

Meneer R. (61) is een Surinaamse man die op zijn elfde met zijn familie naar Nederland verhuisde. In tegenstelling tot zijn broers en zussen heeft hij niet de Nederlandse nationaliteit gekregen. Wél heeft hij het grootste deel van zijn leven hier in Nederland gewerkt. Hij is een echte ambachtsman die jarenlang natuurstenen maakte. Meneer R. kreeg kinderen in Nederland, maar is niet meer samen met de moeder van zijn drie kinderen. De afgelopen jaren verbleef hij in Suriname omdat het ongedocumenteerde leven in Nederland te zwaar werd, maar hier heeft hij geen banden meer. En hij wil graag bij zijn kinderen zijn dus keerde hij terug.

Hulp bij een volgende stap

De enige manier om legaal verblijf te krijgen is via zijn kinderen. Dan moet hij bewijzen dat hij een rol speelt in de zorg voor zijn kinderen. En meneer R. wil niets liever. Een leven uit de illegaliteit, dichtbij zijn kinderen. Om de aanvraag goed in te dienen, krijgt hij hier juridische begeleiding bij. En hij zoekt zijn kinderen nu al zoveel mogelijk op.

Echter heeft hij nu een tijdelijk slaapplek in Rotterdam waar hij binnenkort weg moet. Daarom zoeken we een slaapplek voor meneer R. in Almere waar zijn kinderen wonen. Hij leeft een zelfstandig en actief bestaan, zo wil hij zich graag inzetten als vrijwilliger ergens. Om maar van de straat af te zijn, zegt hij zelf. Wie kan meneer R. (een lieve, rustige en sociale man) een tijdelijke slaapplek bieden?

Samen met een juridisch medewerker van een hulporganisatie hij aan een plan om aan zijn volgende stap te werken. In Almere zullen we hem helpen met passende begeleiding van een vrijwilliger die met hem zal helpen met het voorbereiden van zijn legalisering. We geven hem maandelijks leefgeld van 50 euro zodat hij zijn eigen boodschappen kan betalen.

Geef tijdelijk onderdak

NOO begeleidt het onderdak geven. Dat betekent dat we een intakegesprek organiseren en tussentijds contact houden met elkaar. We spreken de periode met elkaar af waar we ons aan houden. We vragen altijd om drie maanden onderdak zodat het voor de onderdakgever duidelijk is waar die aan toe is. Meneer R. zal iets langer de tijd nodig hebben, maar daar ben je als onderdakgever niet verantwoordelijk voor. Wij zoeken naar een volgende plek voor hem wanneer dit nodig is.

Onderdak geven betekent dat je je huis tijdelijk voor iemand openstelt. Iemand heeft een eigen logeerkamer en je maakt afspraken over hoe je tijdelijk samenleeft. We denken mee met de behoefte van iemand en praktische vragen die er zijn.

Denk je erover na om tijdelijk onderdak te geven aan meneer R.? Je kunt dan het formulier invullen of contact met ons zoeken door te mailen via info@noo.nl of bellen naar 010-7 47 0156 (ma tm vr).

Eerst meer lezen?
Wat houdt onderdak geven in?
8 redenen waarom iemand tijdelijk onderdak geven een goed idee is