Samenwerken om ongedocumenteerden te helpen!

In Nederland leven vluchtelingen noodgedwongen op straat. Zij kunnen om diverse redenen niet terecht in AZCs. Gelukkig zijn er veel mensen die dat niet acceptabel vinden. In heel Nederland zijn er lokale initiatieven uit nood geboren. Mensen steken de handen uit de mouwen, zetten op wat er gedaan moet worden en leveren vaak wonderen af. Maar we merken dat het werk met ongedocumenteerden moeilijk is en zwaar. De mogelijkheden zijn vaak beperkt en dichte muren zijn er overal. Vaak wordt ervaren dat ieder op z’n eigen eilandje aan het ploeteren is. Daarom is het NOO opgezet.

Delen

NOO biedt lokale hulporganisaties de kans om hulpvragen waarvoor geen passend antwoord is, te delen met andere organisaties, netwerken en individuen

Verbinden

NOO verbindt gelijkgezinde organisaties en personen met elkaar ter motivatie, kennisdeling en het bundelen van krachten

Bewust maken

NOO kan ook helpen bij het zoeken van meer gastadressen en het creëren van bewustzijn rondom deze problematiek.

Betrekken

NOO wil met jaarlijkse evenementen en campagnes krachten bundelen om elkaar te ondersteunen, samen de nood zichtbaar te maken en protest aan te tekenen bij de degenen die politieke verantwoordelijkheid hiervoor dragen

NOO en de coördinatoren proberen zo actueel mogelijk bij te houden hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Desondanks kan het zijn dat een verzoek wordt afgewezen ook al zijn er meerder plaatsen beschikbaar.

Nieuws

Hieronder vind je aankondingen en verslagen van evenementen en campagnes van NOO en ander relevant nieuws.

Nieuwe website

Vanaf 6 november is de nieuwe website van NOO.nl live. Volg hier onze activiteiten, geef je op als gastadres of bekijk wat NOO doet in jouw omgeving.

Wil je ons bereiken?

Dat kan met het formulier hiernaast
NOO is onderdeel van:
Stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS)

Vestigingsadres:
Hang 16
3011 GG  Rotterdam

Rekeningnummer NL72 INGB 0009 552 448
t.n.v. Sticht Landel Ongedocument Steunpunt te Rotterdam

RSIN/fiscaal nummer: 811930634
KVK  Utrecht: 30187641

Neem contact op